… το Κύτταρο πλέον έχει γεμίσει και στο επάνω διάζωμα και ήταν η σειρά των headliners να εμφανιστούν. Και εμφανίστηκαν όπως συνήθως σαρωτικοί, ως τυφώνες! Με πολύ, ΠΟΛΥ δυνατό ήχο, ίσως λίγο over the top, μπήκαν δυνατά και με μία ανάσα μας έδωσαν τα τρία πρώτα κομμάτια από το νέο τους album, Unique. Εξαιρετική απόδοση από όλους! Τι να λέμε τώρα, από που να το πιάσεις; Drums? Τεχνικά και αλάνθαστα, τον λυπήθηκε η ψυχούλα μου έτσι όπως χτυπιόταν τόση ώρα. Μπάσο; Μονολιθικό και μελωδικό ταυτόχρονα. Και φωνάρα, έτσι! Κιθάρα; Οκ, ντρέπομαι να γράψω κάτι, θα εκτεθώ…Και φυσικά μπροστά έχουν μία από τις καλύτερες φωνές που υπάρχουν στο χώρο στην Ελλάδα. Με αστείρευτη ενέργεια, χαμόγελο και να δίνει κάτι ερμηνειάρες ΝΑ!

Συνέχεια στο live με μία δεύτερη ανάσα, μεγαλύτερη αυτή τη φορά. Ένας progressive παροξυσμός που κράτησε περίπου 40 λεπτά, με κομμάτια και από τα 3 albums της μπάντας. Για μία ακόμη φορά τραγουδήσαμε το Weakness, αλλά αυτή τη φορά ακουστήκαμε! Η μπάντα δίνει ότι έχει πάνω στη σκηνή, χωρίς να χάνει νότα. Ευχάριστη λεπτομέρεια, πολύς κόσμος από κάτω ξέρει όλους τους στίχους και τραγουδάει ασταμάτητα μαζί με την μπάντα.
Διάλειμμα για νερό, και να μας πει ο Προκοπίου πως “τον πεθάναμε”, καθώς οδεύαμε σιγά-σιγά προς το κλείσιμο, Με μόλις 4 κομμάτια να ακολουθούν (αλλά ξέρετε πως είναι με τις progressive μπάντες, 4 κομμάτια είναι κανένα μισάωρο, εύκολα!).
Επιστροφή στο Unique με το ομότιτλο κομμάτι, για να κλείσουμε με το τελευταίο κομμάτι από το πρόσφατο album Brightness of Loss, με ένα σύντομο πέρασμα στο παρελθόν και το Instict από το πρώτο τους album. Για το τελείωμα μας άφησαν την καλύτερη ίσως σύνθεση τους, Remission of Breath, που απέδωσαν εκπληκτικά, παρά τον ήχο που στο τέλος “κρέμασε” (ή εγώ είχα ήδη κουφαθεί εντελώς).

Αφού μας ευχαρίστησαν, ξανά και ξανά, και μετά την καθιερωμένη φωτογραφία με το κοινό, οι Poem αποχώρησαν, αφήνοντας αυτή την εμφάνιση στην Ιστορία.
Το τελείωμα μας βρήκε όλους ικανοποιημένους από τη χορταστική βραδιά που είχε μόλις τελειώσει. Τρεις ελληνικές μπάντες υψηλών προδιαγραφών, με μεγάλο potential για το μέλλον, τρία διαφορετικά είδη μουσικής, που δέσανε όμως όμορφα και αρμονικά μεταξύ τους. Είναι σημαντικό να ξέρεις πως δίπλα σου, στην πόλη σου υπάρχει μία ζωντανή, δυνατή σκηνή, που διαρκώς ανεβαίνει, και βγάζει καταπληκτικές μπάντες.
Εύχομαι να βγαίνουν albums σαν το Unique και τα επόμενα χρόνια, και να βλέπουμε live σαν και αυτό ακόμα πιο συχνά!

Source: https://www.slidingbackwards.com/synayliakes-istories/item/389-poem-nochnoy-dozor-groove-therapist-live-kyttaro-15-2-2019?fbclid=IwAR2FubbNBZQerJHZUYYrpQxH1dXBfa4cOzdamxkMYimENDBe551OEMH8fls