Unique Athens Presentation Interview (Metal Asylum – In Greek)

Powered by: Esqueleto

Γεια σας και καλώς ήλθατε στο Metal Asylum.

Καλώς σας βρήκαμε!

Πριν από λίγες μόλις ημέρες κυκλοφόρησε ο διάδοχος του “Skein Syndrome” (2016), “Unique” (2018).  Γράφω αυτές τις ερωτήσεις ακούγοντας το δίσκο για πρώτη φορά και δεν έχω να πω τίποτα άλλο παρά μόνο τα καλύτερα. Θα θέλατε να πείτε δυο λόγια για το πώς κύλισε η διαδικασία της δημιουργίας του;  Άλλαξε κάτι στην προσέγγιση του υλικού, τόσο στη σύνθεση αλλά και στην ηχογράφηση;

Λ – Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά λόγια, χαιρόμαστε που σου άρεσε! Όταν ξεκίνήσαμε να γράφουμε τοUnique”, ξέραμε ήδη ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, καθώς μας κυνηγούσαν τα deadlines από τις εταιρείες μας, καθώς  και ένα tour που έπρεπε να ξεκινήσει στις 24/2. Αποτέλεσμα ήταν να μην μπορούμε να τζαμάρουμε τα κομμάτια. Βέβαια ευτυχώς, είχαμε αρκετό υλικό από τα προηγούμενα χρόνια, οπότε το πήραμε και το εξελίξαμε. Ο καθένας έγραψε το δικό του μέρος και φυσικά όλοι είμασταν ανοιχτοί σε προτάσεις, προσθήκες, αφαιρέσεις, κτλ. Οταν έβγαινε το αποτέλεσμα που μας άρεσε, απλά το κρατούσαμε και προχωρούσαμε παρακάτω.

Πόσο καλά πιστεύετε ότι δένει ο δίσκος με τους προκατόχους του;

Στ – Δεν πιστευουμε ότι είναι κάτι ίδιο, αντιθέτως το Unique” έχει να πεί καινούργια πράγματα. Διαφοροποιείται αρκετά από τα 2 προηγούμενα album, αλλά διατηρει την προσωπικότητα των Poem.

Το Δεκέμβριο είχαμε την τιμή να σας απολαύσουμε μαζί με τους Tardive Dyskinesia και τους Need στοProg Over Athens στο Piraeus 117 Academy. Τι αναμνήσεις έχετε από εκείνη τη βραδιά;

Γ – Καταπληκτική βραδιά, περάσαμε φανταστικά και καταφέραμε να γεμίσουμε το Academy – το στοίχημα κερδίθηκε με άλλα λόγια!

Θα εμφανιστείτε στις 31/3 στο  ΙΛΙΟΝ plus όπου θα γίνει και η παρουσίαση του δίσκου. Τι μπορούμε να περιμένουμε απ’ την εμφάνισή σας;

Τ – Να περιμένετε υλικό και από τα 3 album και να περιμένετε μία εκρηκτική παρουσίαση του Unique!

Πέρα απ’ το live αυτό, τι άλλα σχέδια για περιοδεία υπάρχουν για την προώθηση του άλμπουμ;

Γ – Μόλις επιστρέψαμε από μία περιοδεία και οργανωνόμαστε για το υπόλοιπο της χρονιάς. Σίγουρα θα παίξουμε και στην Ελλάδα, να αναμένετε ανακοινώσεις!

Πίσω στα δισκογραφικά, είχατε ηχογραφήσει τα “Brain Damage” και “Eclipse” των Pink Floyd για το “Landing on the Dark Side of the Moon” (2014) καθώς και το  “Leper Messiah” των Metallica για το “Greek Masters of Puppets” (2016).Υπάρχουν σχέδια για να ηχογραφήσετε κάποιο ή κάποια άλλαcovers στο μέλλον;

Λ – Δεν υπάρχει κάτι στο προσκήνιο, αν μας ζητηθεί και έχουμε το χρόνο να ασχοληθούμε την στιγμή που θα ζητηθεί, θα το κάνουμε με χαρά!

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια απ’ το ντεμπούτο σας “The Great Secret Show” (2009). Κοιτάζοντας πίσω υπάρχει κάποιο afterthought; Κάτι που θα αλλάζατε;

Γ – Δεν θα αλλάζαμε τίποτα, γιατί δεν θεωρούμε ότι έχουμε πάρει κάποια απόφαση επιπόλαια. Ο,τι συνέβει, ή απλά έπρεπε να συμβεί, οπότε το καταπίνεις, σηκώνεις το κεφάλι και προσαρμόζεσαι ή αποφασίσαμε εμείς οι ίδιοι να συμβεί.

Φέτος συμπληρώνετε 12 χρόνια ύπαρξης, ποιο είναι το μυστικό της μακροζωίας σας;

Στ – Ε καλά 12 χρόνια δεν είναι και μακροζωία. Τί να πουν οι Metallica, οι Stones, οι Scorpions. Μπέμπηδες είματε ακόμα!

Υπάρχει κάποια συμβουλή που θα θέλατε να δώσετε σε νέες μπάντες που κάνουν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα στο χώρο;

Στ – Να είναι ταπεινοί, αλλά να διεκδικούν. Να ακούν τις διορθώσεις γιατί αυτές τους κάνουν καλύτερους και να βάζουν στόχους που κάθε φορά μπορούν να τους πάνε λίγο πιο μπροστά.

Αυτά από εμένα, και πάλι συγχαρητήρια για το “Unique”. Ο τελευταίος λόγος πέφτει σε εσάς, κλείστε αυτή τη συνέντευξη όπως θέλετε.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Θέλουμε να δούμε όλους τους φίλους μας στο ΙΛΙΟΝ Plus στις 31/3 να κάνουμε μεγάλο χαμό, να πιούμε μπύρες και να ακούσουμε μουσικαρες!

Genre: 

Progressive / Alternative / Grunge Metal

Members:

Giorgos Prokopiou (Vocals, Guitars)

Laurence Bergström (Lead Guitars)

Takis Foitos (Bass)

Stavros Rigos (Drums)

Discography:
“The Great Secret Show” (2009)
“Skein Syndrome” (2016)
“Unique” (2018)

Source: http://metal-asylum-official.blogspot.gr/2018/03/poem-n-unique.html