RockInAthens (GR) Interview (in Greek)

Αφού έχουν πάρει… σβάρνα όλες τις σκηνές σε Ευρώπη και Βαλκάνια, οι Poem επιστρέφουν σε αυτή του Terra Vibe. Διαβάστε παρακάτω τι είπαν στον Παναγιώτη Αντωνίου σχετικά με το “Skein Syndrome”, τα επερχόμενα σχέδιά τους και την εγχώρια progressive σκηνή.

 

Καλησπέρα! Σχετικά πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο σας album “Skein Syndrome”. Ποιές είναι οι αντιδράσεις του κόσμο μέχρι τώρα; Τι feedback λαμβάνετε;

Γιώργος: Τo album μας κυκλοφορεί από το Μάρτιο του 2016 και ο κόσμος το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι το έχει αγκαλιάσει. Οι κριτικές είναι εξαιρετικές σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο από τους fans, όσο και από τον τύπο & τα webzines, πράγμα που μας ικανοποιεί ιδιαιτέρως.

Τα τελευταία δύο κυρίως χρόνια, έχοντας γυρίσει τόσα μέρη, ποιά από αυτά θα λέγατε ότι είχαν το “καλύτερο” και θερμότερο κοινό;

Σταύρος: Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε αυτόν το χαρακτηρισμό καθώς κάθε λαός έχει διαφορετικό μέτρο στον τρόπο που εκφράζεται. Οι Γερμανοι, οι Βέλγοι και οι Ολλανδοί για παράδειγμα είναι ένα πολύ ένθερμο κοινό, όπως και οι Ρουμάνοι οι οποίοι μας αγαπούν και μας γνωρίζουν πολύ καλά. Μας αρέσει να βλέπουμε τον κόσμο να τραγουδάει τους στίχους μας και να κοπανιέται, αλλά από την άλλη, μας αρέσει και όταν καταφέρνουμε να κερδίσουμε τους Σκανδιναβούς οι οποίοι συγκεντρώνονται δειλά κοντά στο stage όταν ξεκινάμε το live γιατί ακούσαν κάτι που τους τράβηξε το ενδιαφέρον.

Πως ήταν για εσάς οι περιοδείες με Amorphis και Persefone; Τι εμπειρίες απόκομίσατε; Θεωρείτε πως είναι κάτι που κάθε μπάντα πρέπει έστω να προσπαθήσει/κυνηγήσει;

Laurence: Δεν θεωρούμε ότι πρέπει κάθε μπάντα να το κυνηγήσει αναγκαστικά. Αν θέλει όμως να φτάσει σε σημείο να καταφέρει να ζει από αυτό, πετυχαίνοντάς το ως στόχο, τότε πιθανόν έτσι θα πρέπει να κάνει ως πιο εύκολο μέσο για να κερδίσει fans. Σε ό,τι αφορά τις περιοδείες μας, τις δύο Ευρωπαϊκές, αλλά και τη Βαλκανική, περάσαμε και πολύ δύσκολες στιγμές και πολύ χαρούμενες και κάθε μία μας πρόσεφερε κάτι καινούργιο. Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε όλους αυτους τους καταπληκτικούς ανθρώπους – μουσικούς, τεχνικούς, crew, κτλ – που μας προσέφεραν τη βοήθειά τους απλόχερα κ πολλές φορές χωρίς να τη ζητήσουμε καν.

Σταύρος: Με τους Persefone επισκευθήκαμε πόλεις και venues στα οποία είχαμε ξαναπαίξει ένα χρόνο πριν, και εκεί υπήρχαν άνθρωποι που είχαν έρθει στο live για να δουν εμάς γιατί μας γνώριζαν από το tour με τους Amorphis!

Δεύτερη φορά στο Terra Vibe μετά από αρκετά χρόνια, πρώτη στο Rockwave Festival. Πως νιώθετε για αυτό; Τι να περιμένουμε από τους Poem στη Μαλακάσα;

Στράτος: Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι τόσο γιατί θα συμμετέχουμε στο μεγαλύτερο metal fest της χώρας, όσο και γιατί θα παίξουμε εντός συνόρων μετά από δύο περιοδείες. Να περιμένετε ότι θα βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας και ότι θα περάσουμε καταπληκτικα!

Πρόσφατα κάνατε μία καμπάνια στο Indiegogo για να χρηματοδοτήσετε μια ακόμη περιοδεία. Θέλετε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό; Πως προέκυψε σαν σκέψη;

Γιώργος:
 Η ιδέα για την καμπάνια αυτή, υπήρχε αρκετα χρόνια στο μυαλό μας. Ο λόγος που υλοποιήθηκε φέτος είναι γιατί φέτος το τολμήσαμε. Για να πας ένα βήμα παρακάτω, πρέπει να παρακολουθείς πώς λειτουργούν τα πράγματα και στο εξωτερικό. Εκεί τέτοιες ενέργειες είναι πολύ συνηθισμένες και ο κόσμος τις στηρίζει. Εκτός από τους Ελληνες φίλους που μας στήριξαν, μας στήριξαν και πολλοί φίλοι, οι οποίοι μας γνώρισαν μέσω των tour μας και πιστεύουν σε εμάς και σε αυτό που κάνουμε.

Εκτός από καλοκαιρινά live, τι σχέδια υπάρχουν για το μέλλον;

Laurence: Το βασικότερο είναι ότι συνθέτουμε κομμάτια για το τρίτο album. Στόχος είναι να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Πως σας φαίνεται η γενικότερη κατάσταση στην ελληνική σκηνή και ειδικότερα στον progressive χώρο που κινείστε;

Γιώργος: Το επίπεδο έχει ανέβει απίστευτα, υπάρχουν πολλές και πολύ αξιόλογες μπάντες σε αυτήν τη χώρα που τους αξίζει να ακουστούν και έξω από τα σύνορα. Γενικά, η ελληνική σκηνή ανεβαίνει όλο και περισσότερο!

Τα τελευταία λόγια δικά σας! Ευχαριστούμε πολύ!

Σας περιμένουμε όλους στις 2 Iουλίου στο Terra Vibe στη Μαλακάσα, να πιούμε τις μπύρες μας και να ακούσουμε καταπληκτικές μουσικάρες! Να είστε από νωρίς, για να στηρίξουμε και τη ‘δική μας’ σκηνή!!!

Source: http://poemband.com/rocinathens-gr-interview/