Music Mash (GR) Interview (In Greek)

Έχουμε σήμερα κοντά μας τους υπέροχους POEM, οι οποίοι μας μιλούν για τη δεύτερη επίσημη δουλειά τους με τίτλο “Skein Syndrome”, την πρόσφατη  ευρωπαϊκή τους περιοδεία καθώς και για τη συμμετοχή τους στο φετινό New Long Fest!

Καλώς ήρθατε στο musicmash.gr!  Xαρά μας να σας έχουμε κοντά μας σήμερα. Κάντε μας μία σύντομη εισαγωγή  για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν οι POEM και ποια  μέλη απαρτίζουν το τωρινό σας line-up.

Γεια σας! Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ!

Γ. Οι POEM δημιουργήθηκαν το 2006. Το 2009 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο μας, το οποίο πήρε εξαιρετικές κριτικές στη χώρα και ονομαζόταν “the great secret show”. Λίγο αργότερα το line up ξεκίνησε να διαφοροποιείται με πρώτες αλλαγές, αυτή του drummer και του μπασίστα, με τον Σταύρο Ρήγο και Στράτο Χάιδο αντίστοιχα να εισέρχονται στη μπάντα.

Στ. Παρέα με τον τότε κιθαρίστα μας, Γιώργο Αναγνώστου, ξεκινήσαμε να δημιουργούμε το δεύτερο album μας, «Skein Syndrome», το οποίο και συνθετικά ολοκληρώσαμε μαζί του. Στην πορεία όμως έπρεπε να μας αφήσει λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων, και τη θέση του στο συγκρότημα πήρε ο Λώρενς Ζέρβας.

 Ποια η σημασία του ονόματος σας; Πώς καταλήξατε στην επιλογή του POEM;

Γ. Το όνομα της μπάντας ήταν μία επιλογή δική μου, μια που ήθελα κάτι που να είναι εύκολο στο να το θυμάται κάποιος, αλλά παράλληλα να μην προδίδει το είδος της μουσικής που γράφουμε.

Έχετε ήδη κυκλοφορήσει τη δεύτερη επίσημη δουλειά σας με τίτλο “Skein Syndrome” μέσω της σουηδικής ViciSolum Productions. Πείτε μας δυο λόγια για το πώς προέκυψε η συνεργασία με την εταιρεία και πώς ήταν η όλη διαδικασία ηχογράφησης και παραγωγής του άλμπουμ.

Στρ. Όπως αναφέραμε νωρίτερα, το Skein Syndrome ολοκληρώθηκε παρουσία του Γιώργου Αναγνώστου, με τον οποίο μπήκαμε στο στούντιο και γράψαμε, έχοντας ως σκοπό να τακτοποιήσουμε τις τελευταίες λεπτομέρειες και να το κυκλοφορήσουμε άμεσα. Λίγο μετά την προσχώρηση του Λώρενς στη μπάντα, παίξαμε στο Extreme Fest. στη Ρουμάνια και εκεί διαπιστώσαμε με πολύ μεγάλη χαρά, πόσο καλά σχόλια άφησε η παρουσία μας και τα κομμάτια μας. Μπήκαμε λοιπόν στη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουμε τους στόχους και τα θέλω μας και καταλήξαμε όλοι, στο ότι επιθυμούμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω, δίνοντας μία καλύτερη ευκαιρία στο υλικό και στη μπάντα μας. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο να αποφασίσουμε να μπούμε ξανά στο στούντιο και να ξαναγράψουμε από την αρχή το υλικό, μια που το πρώτο αποτέλεσμα, δεν ήταν ικανό να καλύψει τις ανάγκες για τους νέους στόχους μας. Βρήκαμε λοιπόν το management μας, την Intromental και τον manager μας, Lars Larsen και μέσω αυτού, μετά από ένα διάστημα αναζήτησης, καταλήξαμε στην Σουηδική ViciSolum Productions. Δύο συνεργασίες που μέχρι στιγμής μας έχουν βγει σε πολύ καλό!

 

Το “Passive Observer” ήταν το πρώτο κομμάτι που επιλέξατε να δώσετε στη δημοσιότητα μέσα από το άλμπουμ, για το οποίο κυκλοφορήσατε και ένα πολύ ωραίο animated βίντεο. Πώς καταλήξατε στην επιλογή αυτού του κομματιού ως πρώτου δείγματος του “Skein Syndrome”; Η ιδέα του animated βίντεο πώς προέκυψε;

Στ. Το “Passive Observer”, βγήκε πρώτο, γιατί είναι αυτό που συγκεντρώνει τόσο, μουσικά χαρακτηριστικά από όλα τα υπόλοιπα κομμάτια, αλλά και γιατί συγκεντρώνει ουσιαστικά την κεντρική ιδέα αυτού που εκφράζει το “Skein Syndrome” γενικά.

Γ. Η ιδέα του animated βίντεο, μάλλον ήρθε πολύ απλά! Μας αρέσουν τα animated βίντεο, και είπαμε να κάνουμε ένα!

Πριν μερικούς μήνες ολοκληρώσατε την ευρωπαϊκή σας περιοδεία, στο πλευρό των Amorphis, Textures και Omnium Gatherum. Πώς ήταν η όλη εμπειρία και ποια η ανταπόκριση του ευρωπαϊκού κοινού;

Λ. Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία, η οποία μας άνοιξε την όρεξη για να επιδιώξουμε να έχουμε κι άλλες τέτοιες στο μέλλον! Παίξαμε σε 38 πόλεις και γυρίζαμε στην Ευρώπη  για 45 ημέρες, μαζί με καταπληκτικούς μουσικούς και επαγγελματίες, οι οποίοι μας αγκάλιασαν και μας βοήθησαν πραγματικά και επί της ουσίας. Εκπληκτικοί άνθρωποι! Αυτό που εισπράξαμε καθόλη τη διάρκεια του tour, αλλά και μετά, ήταν και είναι εξαιρετικά θετικό. Υπήρχαν πόλεις που από κάτω ακούγαμε τον κόσμο να φωνάζει PO-EM, PO-EM, οπότε καταλαβαίνεις πώς μας έκαναν να αισθανόμαστε. Γενικώς, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα και δεν βλέπουμε την ώρα να ξαναβγούμε!

Σε μερικές εβδομάδες θα εμφανιστείτε στη σκηνή του φετινού New Long Fest, ενός από τα πιο δυνατά καλοκαιρινά φεστιβάλ για την εγχώρια ροκ/μέταλ μουσική. Έχετε λάβει ξανά μέρος σε κάποιο από τα προηγούμενα New Long Fest; Ποιες οι προσδοκίες σας για αυτή σας την εμφάνιση;

Γ. Έχουμε λάβει ξανά μέρος στο New Long Fest, αλλά όχι σε ακουστικό live show. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ, είναι από τα πολύ αγαπημένα μας, είτε συμμετέχουμε, είτε όχι. Τα παιδιά στηρίζουν την εγχώρια underground σκηνή και μεγαλώνουν χρόνο με το χρόνο όλο και περισσότερο! Θα είμαστε εκεί για να το ευχαριστηθούμε και να το στηρίξουμε!

Στο New Long Fest θα παρουσιάσετε τα κομμάτια σας σε ένα After Show Acoustic Session. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μετατρέψετε το υλικό σας σε ακουστική μορφή και ποιες είναι οι απαιτήσεις ενός ακουστικού session σε μία live εμφάνιση και ειδικότερα σε ένα μεγάλο φεστιβάλ;

Στ. Το ακουστικό session είναι πάντα μία πρόκληση για εμάς. Απαιτεί δουλειά και συγκέντρωση για να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές στα κομμάτια ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν ένα ακουστικό show, να βγουν όσο “καθαρά” χρειάζεται και φυσικά να μη ξεφύγουν από την αρχική δομή τους. Εκτός από εμάς τους 4, θα έχουμε τη χαρά και την τιμή να έχουμε παρέα στο σχήμα και φίλους, που θα μας βοηθήσουν για να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα!

Υπάρχουν άλλες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις στα άμεσα σχέδιά σας;

Λ. Σίγουρα θα παίξουμε στα μέσα Αυγούστου στη Ρουμανία και ήμαστε σε επικοινωνία με διάφορους διοργανωτές φεστιβάλ εδώ στην Ελλάδα. Σύντομα θα έχετε νεότερά μας.

Σας ευχαριστώ πολύ! Τα τελευταία λόγια δικά σας!

Στρ. Σας ευχαριστούμε πολύ και περιμένουμε να σας δούμε όλους στο New Long Fest.

Source: http://www.musicmash.gr/poem-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%BC/