Live Report Turock Essen, DE (amped-up.be – In Dutch)

Vanaf de eerste noten die de Poem speelt merk je dat deze band er heel erg zin in heeft, zanger-gitarist George Prokopiou is een minzaam vat vol energie die het publiek opzweept tijdens zijn bindteksten die opvattend veel het bekende Engelstalige 4-letter scheldwoord bevatten.

Terwijl bassist Stratos Chaidos de meest actieve is op podium blijft de talentvolle lead gitarist met Zweedse roots Laurence Zervas Bergström rustig zijn snaren bespelen in zijn hoek van het podium aan de zijde van frontman George Pokopiou.

De soms lang uitgetrokken progressieve nummers zijn zodanig gevarieerd dat ze op geen enkel moment gaan vervelen, nummers die uit hun twee albums komen die ze tijdens hun 11-jarig bestaan uitbrachten. Hun vorig jaar uitgebrachte album Skein Syndrome is trouwens een leuke progressieve plaat met één van de beste artworks van vorig jaar en vormt de hoofdbrok van deze set.

De intense en gedifferentieerde set van de Grieken kreeg de aandacht van de ondertussen goed gevulde Turock en maakte ongetwijfeld een resem nieuwe volgelingen.

Source: http://www.amped-up.be/2017/04/29/persefone-poem-samsara-circle-turock-essen-duitsland/